FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2024 - 2025

GESTOLEN VERLIES

FC VVC 1 - Kagia 1 Uitslag: 1 - 2 (0 - 1)

Vandaag zou het hebben moeten gebeuren: Eindelijk van die vervelende laatste plaats af tegen mede puntloze Lisserbroekers - die zelfs nog niet gescoord hadden - steeds nipt verloren. Vandaag scoorden ze zelf één keer en wij twee keer, maar helaas heel schlemielig vlak voor tijd in eigen doel.

Het beloofde dus een spannend wedstrijdje te worden en dat was het ook. De eerste helft stonden we niet goed en leverden te weinig energie om het Kagia écht lastig te maken. Wederom een aantal wijzigingen, want Emile kon na het uitvallen vorige week tegen Wartburgia niet spelen en de rest van de ziekenboeg is gevuld. Zo zijn Bodhi en Kevin (Lei) voor langere tijd niet van de partij en hopen Tom, Félipe, Benjahmin, Sebastian, Job en Roy binnenkort weer aan te sluiten. Marwan net terug van vakantie nog niet erbij, maar Stef en Remco gelukkig wel.

Zo bestond de bank uit Joes, Denis, Jason, Kevin en Ivar en Stijn, die al minuten in het tweede hadden gemaakt. Datzelfde tweede had trouwens met een overtuigende overwinning DWS aan de kant gezet (7-0!!), terwijl onze Onder 23 boys heel knap in Hillegom tegen hun leeftijdsgenoten hadden gewonnen.

VVC startte moeizaam in de derby van Haarlemmermeer-Zuid. Kagia kreeg de ruimte om het spel te maken  en deed dat dan ook, zonder overigens écht gevaarlijk te worden. En als ze dan in de buurt van Neal kwamen, stond die zijn mannetje. Een verre ingooi halverwege de eerste helft leverde Kagia de verdiende voorsprong op toen we onvoldoende druk op de bal hielden na een verre ingooi. De eerste bal werd nog verwerkt maar op de rand 16 kon een Kagiaan doeltreffend uithalen: 0-1.

In de rust een omzetting. Nima bleef achter in de kleedbaker en Stijn moest op de linkerflank voor meer onrust zorgen. Dat lukte uitstekend, want de tweede helft stond er ogenschijnlijk een heel ander VVC in het veld. Dat resulteerde al heel snel in de gelijkmaker, toen Marco Daniël op rechts diep stuurde. Zijn voorzet was op maat en Jamil hoefde er alleen maar tegenaan te lopen, hetgeen hij ook beheerst deed: 1-1. Een heerlijke opsteker om door te gaan. Helaas zonder Daniël, want zijn doeltreffende assist was ook zijn laatste wapenfeit. Met een ijsbeentje moest hij eraf en Ivar verving hem. Daardoor verhuisde Daan naar rechtsback en Ivar centraal naast Remco.

Er ontspon zich nu een echte wedstrijd, want beide ploegen gingen voor de winst en al had VVC qua veldspel daar het meeste recht op – Stef kopt net naast, Jamil gaat goed door op recht, Stijn komt net te kort uit een corner – Kwam Kagia in d3e counter ook gevaarlijk voor Neal, maar was hun eindpass – gelukkig voor ons – niet zuiver genoeg. Joes kwam nog voor Jamil, toen zo’n 10 minuten voor tijd het noodlot toesloeg. Knullig balverlies leidde de aanval in van Kagia op hun linkerflank en de voorzet werd door Neal en Remco verkeerd beoordeeld, waarna de bal via Remco in het eigen doel plofte. Afzichtelijk doelpunt, maar ze tellen wel!

In de 87e minuut leek dan toch de gelijkmaker te vallen, toen Joes uit een heerlijk aangesneden corner van Dylan binnenkopte, de rebound niet goed kon raken en de bal via een Kagia speler tegen de buitenkant van de paal achter plofte. Ondanks het inbrengen van Denis en Kevin voor Remco en Stef, veranderde er niets meer aan de stand en leden we het vierde verlies op rij. Balen met een grote B dus, maar het vertoonde spel en inzet, bieden in ieder geval aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. En dat zijn er gelukkig nog heel veel.

Overigens een compliment voor beide teams, die alhoewel er veel op het spel stond, er een meeslepende en sportieve wedstrijd van maakten. En als we dan toch complimenten maken: Scheidsrechter Bram Bos floot een prima pot. Zonder op te vallen was hij misschien wel de beste man op het veld vanmiddag!

Volgende week naar Roelofarendsveen, waar we het om 15:00 gaan opnemen tegen EMM ’21!

EMM'21 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand