FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

Competitie is weer begonnen

United-D.A.V.O. 1 - FC VVC 1 uitslag 1 - 2 (0 - 0)

De eerste competitiewedstrijd zit erop en tegen het vorig jaar uit de derde klas gedegradeerde Haarlemse United-D.A.V.O. (UD) werd de eerste competitiewedstrijdwinst sinds tijden geboekt.

Zwaar bevochten, dat wel, maar met 3 punten in de tas kon tevreden huiswaarts worden gegaan.

Na een messcherpe training op donderdag de moeilijke taak voor de staf om tot opstellingen te komen voor het eerste, tweede en O-23 groep. Met maximale bezettingen in de teams moesten evenwel toch mensen teleurgesteld gaan worden. Maar wees ervan overtuigd, dat naarmate het seizoen vordert we alle mensen hard nodig zullen hebben om optimaal te kunnen (blijven) presteren. De eerste competitiezaterdag was daarom ook bemoedigend aangezien het tweede heel knap wist gelijk te spelen bij het Amsterdamse AFC 3 en de Onder 23 hun pot thuis tegen DSK ruimschoots wisten te winnen.

Dan de wedstrijd van één. Bijna voltallige selectie, al was Jesse afwezig, Felipe nog geblesseerd, maar Stef en Remco weer terug en inmiddels twee trainingen in de benen, namen zij plaats op de bank. Net als Marwan die vanwege een trip voor zijn werk ook even verstek had moeten laten gaan. Gezien het te verwachten spel van de tegenstander werden er geen concessies gedaan aan ons eigen spel met twee aanvallende middenvelders – in dit geval Tom en Sasan – en Dylan controlerend. Emile en Daan vormden het hart van de defensie met Daniël en Nima als wingbacks en voorin Marco met op de flanken Donny en Jamil. Overigens besloot de scheidsrechter vanwege de overvloedige regenval het gras te verruilen voor kunstgras.

De eerste helft werd gekenmerkt door twee teams die elkaar in evenwicht hielden, mede omdat de Haarlemmers ons gewenste spelletje vakkundig ontregelden. Waarbij overigens ook opgemerkt dient te worden dat zij zelf ook beschikken over een voetballend elftal met een aantal technisch zeer onderlegde spelers. Het eerste kansje was voor Marco uit een goed aangesneden vrije trap van Dylan in de 5e minuut. Na een goed kwartier stelde UD daar een lobje tegenover, maar Neal pareerde deze kundig. Vlak hierop kregen drie man van de opponent een kans om de score te openen uit een corner, waarbij onze verdediging er even niet goed uitzag.

De rest van de eerste helft heb ik grotendeels moeten missen doordat Daniel geblesseerd raakte en begeleid moest worden naar het ziekenhuis. John nog bedankt voor het bijstaan van Daniël hierin! Robin kwam hem vervangen. Vlak voor rust was er nog een kans voor Donny, die zijn harde inzet echter gekeerd zag worden terwijl op slag van rust UD misschien wel de grootste kans kreeg om de score te openen, maar alleen voor Neal mikte de Haarlemmer voor ons gelukkig naast!

In de rust was duidelijk dat er iets omgezet moest worden om een openingsgoal te forceren. Sasan bleef achter in de kleedkamer en voor hem kwam Remco in de verdediging naast de soeverein spelende Daan te staan, terwijl Emile in de punt van de aanval plaatsnam en als vanouds sleurende Marco op 10 kwam te spelen.

Dit bleek een geniale vondst te zijn, want de eerste keer dat Jamil op rechts goed door wist te gaan en een prima voorzet afleverde, was het Emile die de bal tegen het net knikte en de voorsprong op het scorebord bracht. Vlak daarop belandde een vlammend schot van Dylan net naast. In de 65e minuut was het dan toch weer raak. De naar links uitgeweken Jamil was weer de verdediging van de Haarlemmers te snel af en zijn keurig naar de penaltystip terug gelegde bal werd door Donny onberispelijk binnengeschoten en de 0-2 was een feit. Met iets meer oog voor elkaar hadden we nog uit kunnen lopen naar een grotere voorsprong. Maar het was tijd om te wisselen. De leeg gespeelde Jamil en Tom werden vervangen door respectievelijk Joes en Stef. Joes had zich gelijk nagenoeg onsterfelijk kunnen maken door na zijn eerste balcontact en actie langs de zijlijn gelijk op het vijandelijke doel af te stomen, waar zijn poging werd op het laatste moment verijdeld.

Halverwege de tweede helft kreeg UD een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd weer spannend te maken – iets waar wij begrijpelijkerwijs helemaal geen behoefte aan hebben☺ - maar gelukkig verdween de inzet voor langs. Weer Joes ging er aan de andere kant weer vandoor op rechts, maar maakte de verkeerde keuze in de eindpass.

Met nog 10 minuten te gaan werd het toch nog spannend, toen een mooi aangesneden corner via de borst of welk lichaamsdeel dan ook (geen handen), achter Neal belandde. Werd dus nog even billenknijpen. De Haarlemmers geloofden in meer en wij lieten ons toch even onder druk zetten. Dit kwam vooral omdat we te onrustig waren in balbezit. Marwan er nog in voor Donny, maar uiteindelijk konden we de eerste competitieopeningswedstrijd sinds tijden, om precies te zijn 22 september 2018 toen met 2-0 werd gewonnen van SCW!

Na afloop rest mij mede te delen dat Daan is verkozen tot Meest Waardevolle Speler deze wedstrijd, we de scheidsrechter een compliment geven voor zijn goede leiding en tenslotte minder prettig nieuws dat de blessure van Daniël nog niet heel helder is kunnen diagnosticeren: Geen schouder uit de kom, geen sleutelbeenbreuk, maar wel een optater in het schoudergewricht, die hem vooralsnog enorm veel pijn en ongemak bezorgd. Dus ondanks de heerlijke overwinning, toch een kleine smet deze zaterdag.

Volgende week superzaterdag, waarin we het opnemen tegen Vlug en Vaardig, dat heel knap met 4-1 van Haarlem-Kennemerland wist te winnen. Belooft dus een mooi potje te worden.

FC VVC 1 - Vlug en Vaardig 1 :: Loon op Zand

We begroeten u daarom graag volgende week aan de Montreallaan….

Sportieve groet
AJ