FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

Wederom 3 punten en nu naar de NACOMPETITIE

s.v. Wijk aan Zee 1 - FC VVC 1 uitslag 1 - 2

De competitie zit er weer op VVC speelt vandaag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024 en gaat op bezoek bij s.v. Wijk aan Zee.

Hoewel dit de laatste competitiewedstrijd is , zit voor beide teams het seizoen er nog niet op . VVC zal namelijk deel gaan nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse , terwijl s.v. Wijk aan Zee moet proberen om de degradatie naar de 5e klasse te voorkomen door middel van 2 nacompetitie wedstrijden.

De supporters van VVC zijn in een aantal wedstrijden niet flink beloond m.u.v. SCW uit , voor vandaag derhalve een uitstekende gelegenheid om de trouwe supporters eens extra te verwennen met goed spel en veel doelpunten.

Na een mooi seizoen 2023-2024 waarbij voor de wedstrijd tegen Wijk aan Zee een derde plek veiliggesteld is en we zeker zijn van de nacompetitie.

Onze trainers hebben het gehele seizoen bewezen dat je voor een goed resultaat niet de beste spelers hoeft op te stellen maar een elftal dat complementair aan elkaar is waarbij de basis is strijd leveren en je opdracht uitvoeren.

Dit elftal kan in de vierde klasse van iedereen winnen maar ook aan iedereen punten verspelen getuige de wedstrijd tegen SCW uit , hier heetste bij het gehele elftal niemand uitgezonderd deze wedstrijd gaan wij absoluut niet verliezen maar zeker winnen.

Als deze mentaliteit voortgezet gaat worden in de naderende nacompetitie kunnen we ver komen het antwoord is aan de spelers !!!

Een goede wedstrijdbespreking waarbij helaas Emiel afwezig was en de trainers wat hebben geschoven in de opstelling , Remco Samen met Bodhi in het centrum Daniel op rechts en Robin op links , middenveld geen verrassingen Jesse Dylan en Stef waarbij ik natuurlijk Tom miste geen gepolijst voetballer maar wel iemand die veel energie en de verbindingen weet te leggen. Voorin Joes mocht het nu van de aftrap zijn klasse laten zien , Marco in de spits en Jami aan de flanken.

Na deze korte samenvatting nu het verslag van de wedstrijd van vandaag Wijk aan Zee uit de nummer 12 tegen de nummer 3.

De aftrap zou zijn om 14.30 uur , maar werd helaas vertraagd door de afwezigheid van de scheidsrechter die met het OV moest komen en dit liep niet goed we begonnen met 11 tegen 11 en 0-0 om 14.55 uur. Maar gelukkig maakte de scheidsrechter dit volledig goed door te starten in een knallend roos shirt en goed te fluiten.

Zoals bekend is VVC een goed voetballende ploeg die  ook makkelijk kan voetballen tegen voetballende ploegen ,

VVC begon enthousiast en in de vijfde minuut nam Remco een goede vrije trap die Dylan  net over kopte.

Daarna liet VVC het spel volledig aan zich voorbijgaan en kwam de tegenstander goed in de wedstrijd , we verzaakte druk te zetten de linies aan te sluiten , duels werden verloren , waardoor VVC op dit soppige veld letterlijk aan het zwemmen raakte , Marco moet te veel assistentie geven op het middenveld waardoor de posities niet overal en vnl. in de spits bezet waren.

Dit resulteerde na een directe goal vanuit een hoekschop in 1-0 voor s.v. Wijk aan Zee

Daarna pakte VVC het gelukkig weer goed om , de ruggen werden gekromd een goede actie van Joes schot op de goal die de mindere keeper niet goed wist te pareren waardoor Jamie een niet te missen kans kreeg maar deze voor ons helaas op de paal schoot.

De laatste twintig minuten hadden we de tegenstander weer onder druk waarbij de keeper iets te ver voor zijn goal stond en Jesse deze uitgelezen kans niet onbenut liet 1-1 , met deze stand gingen we aan de thee.

De trainers gaven in de rust prima aan wat er in de 2e helft nodig was om met 3 punten naar Nieuw-Vennep te gaan , rust  houden goal komt wel , de tegenstander vanaf de eerste minuten opjagen wat oudere knarren in de gelederen die ons tempo zeker niet zouden kunnen bij houden, duels winnen , elkaar coachen , bezetting van de linies goed houden.

In de tweede helft heeft VVC meerdere kansen gekregen om op het scorebord te komen . Robin kreeg een zelf gecreëerde kans waarbij hij alle tijd had om de bal tussen de palen te schieten maar helaas dit lukte net niet.

De trainers paste 2 wissels toe Jop voor Stef en Nima voor Daniel. We kregen binnen 5 minuten 2 corners waarbij er een grote kans was voor Jami deze kopte net naast. Na een goede combinatie tussen Joes en Robin maakte Robin de 2-1 , Robin een speler die altijd zijn taken goed uitvoert en daarna ook nog iets extra weet te brengen.

In de 25-30 minuut kwam Tom in het veld voor Jamie , Tom breng altijd veel energie in de wedstrijd maar bij zijn 1e actie wilde hij te graag hij maakte een circus Zharazani actie door met twee voeten boven het hoofd van de tegenstander te komen en niet te vallen ??.

Ondertussen werd de keeper van de tegenstander ook nog vervangen door een veldspeler , dus veel schieten op de goal. De Laatste wissel was Don voor Robin. We kregen nog behoorlijk wat kansen voor Jop , heerlijk schot van Joes , veel kansen , behoorlijk aantal corners . We sloten de wedstrijd na 58 minuten in de tweede helft af met een verdiende 2-1 .

Het was een fijne wedstrijd en ik hoop op veel steun in de nacompetitie , hierbij mijn dank en waardering ik heb een ontzettende leuke middag gehad met een fijne groep , als VVC de energie kan leveren die door de spelers geleverd is op het einde jaarfeest , ik heb met veel plezier gekeken hoeveel energie jullie uitstraalde op het feest en ook de verbinding onderling , dan gaat VVC promoveren. Ik heb zelfs Frank bewegingen en energie zien leveren dat ik dacht hoe dan ??