FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

PUNTVERLIES MAAR WEL NACOMPETITIE

FC VVC 1 - VVH-Velserbroek 1 Uitslag: 2 - 2 (2 - 1)

Een topprestatie een goed vervolg geven is blijkbaar heel erg moeilijk.

Ondanks het feit dat er tijdens de trainingen en in de voorbespreking genoeg op gewezen was, bleek het uiteindelijk een hele opgave. Weersomstandigheden vrijwel gelijk aan vorige week, wederom veel supporters, zelfde opstelling, alleen de mat was anders, want een net gemaaid hoofdveld lag er schitterend bij. Alleen was de opvangbak blijkbaar te klein, of vol, want in beide doelgebieden moest eerst nog een plakkaat aangekoekt gemaaid gras verwijderd worden, alvorens er afgetrapt kon worden na weer een heerlijke sfeeractie van Jason, Kor en consorten!

VVC begon enthousiast en in de tweede minuut had Daniël kunnen scoren toen hij eerst op de keeper stuitte na een heerlijke steekbal van Job en in de rebound ging zijn kopbal via de lat over. Jesse kon even later ook de keeper uitproberen met een lekkere pegel en toen de scheids twee dubieuze goals had afgekeurd op instigatie van de grensrechter, waren we bang, dat het wéér zo’n middag ging worden.

Nadat Jamil na ongeveer 20 minuten weer terug gevlagd werd, kwam het eerste kansje voor de bezoekers, al was daar wel een verdedigingsfoutje voor nodig.

Nog in dezelfde minuut kon eindelijk de bevrijdende voorsprong genoteerd worden, toen Jamil weer op snelheid - en nu eens niet terug gevlagd – Stef bereikte die de 1-0 op het (niet werkende) scorebord bracht. Even later ging Jamil voor de verandering eens vanaf links op avontuur en bereikte Job, die zijn inzet tot corner verwerkt zag worden.

Vlak daarop kreeg VVH een penalty toebedeeld en schoot deze onberispelijk binnen. In de daarop volgende drinkpauze werd nog maar eens gewezen dat we onze snelheid moesten benutten en desnoods maar een meter extra moesten houden, om vermeend buitenspel te ontlopen. Een vervelende botsing tussen Marco en een verdediger van VVH noopte de laatste om met een hoofdwond het veld te verlaten. Marco kon gelukkig wel verder. Nadat Jesse wederom de keeper nog eens had getest, was het uiteindelijk Stef die zijn - en onze - tweede kon aantekenen, na goed blokwerk van Job! Diezelfde Stef had vlak voor rust zijn hattrick moeten completeren, toen hij na puik voorbereidend werk van eerst Daniël en daarna Jamil, de bal hoog over het vijandelijke doel joeg.

Volgens afspraak werd Daniël in de rust vervangen door Tom en begon VVC wederom fel aan de tweede helft was gelijk resulteerde in kansen voor Job en Jamil, maar hun inzetten troffen geen doel. Aan de andere kant stond Neal zijn mannetje toen VVH bijna succesvol counterde. Kansen voor vooral VVC stapelden zich op, maar verder dan een schot op de binnenkant van de paal van Jesse kwamen we niet. Het volledig mogelijke aantal wissels werd nog gebracht met respectievelijk Marwan voor Job, Don voor Jamil en later nog Joes en Robin voor Dylan en Stef, maar het mocht niet baten.

En zoals zo vaak, als je zelf nalaat te scoren, doet de tegenstander dat. Uit een te makkelijk weggeven corner kopte een VVH-er eerst op Neal, maar de rebound ging hoog in de touwen en zo was het dus vlak voor tijd gelijk. Ondanks een fanatieke jacht op de overwinning, kwamen we niet verder dan een schot van Joes in blessuretijd, die door de – even daarvoor – vers ingebrachte keeper werd gepakt.

Deksel op de neus heet zoiets geloof ik, maar pleister op de wonde is dat we in ieder geval verzekerd zijn van een toetje deze competitie. Met een derde plek op de ranglijst, mogen we gaan spelen voor promotie naar de derde klas en lonkt er op dit moment een loodzware klus in en tegen Marken ut 3B.

De laatste wedstrijd zal ik wegens familiaire omstandigheden overdag, aan me voorbij moeten laten gaan, maar heb voor deze keer de vader van onze assistent trainer Frank bereid gevonden de pen ter hand te nemen, waarvoor dank.

Wij zien elkaar hopelijk weer op het eindfeest volgende week en anders bij de eerste nacompetitiewedstrijd in Marken, of wat er de laatste speelronde nog maar mag/kan veranderen!

S.V Wijk aan Zee - FC VVC 1 :: Loon op Zand