Loon Op Zand

HappyKids

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

‘Hé Scheids’ Spelregelroulette bij FC VVC

Elke laatste donderdag van de maand wordt in het clubhuis voor de selectie een evenement georganiseerd en afgelopen donderdag 28 maart waren Fons Cornelissen en Jeroen Tillekens, twee verenigingsscheidsrechters van FC Oegstgeest, met hun ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette te gast.

Zo rond 20.00 uur druppelden de spelers binnen omdat zij dachten te gaan trainen, maar daarvoor in de plaats. Nadat bestuurslid Rowdy ten Hove (hoofd techniek) de selecties had verwelkomd, een kort pleidooi had gehouden over respect bij voetbal en de twee Oegstgeestenaren had geïntroduceerd, legde Fons Cornelissen in het kort de spelregels uit:

  • Er worden teams gevormd
  • Per team start je met 20 fiches
  • Er worden op het projectiescherm vragen gesteld of voetbalsituaties getoond, telkens gevolgd door de vraag: “Wat moet de scheidsrechter beslissen”
  • Vervolgens hebben de teams na elke vraag 1 minuut de tijd om te overleggen en hun fiches op de antwoorden (overtreding, straf en spelhervatting) in te zetten
  • Fout antwoord = inzet kwijt; goed antwoord = inzet verdubbeld

Maar liefst 9 teams met elk een eigen kleur fiche namen plaats rond de Spelregelroulette- tafel en bekeken de vele mogelijkheden waarop de fiches ingezet konden worden.

Uiteraard startten we met een warming up, die al direct de nodige discussies en het eerste gejoel en gejuich opleverde. De bewegende beelden van spelsituaties bij de volgende vragen moesten regelmatig herhaald worden, want de meningen varieerden van “niets aan de hand’ tot ‘strafschop en rode kaart’. Kortom het leek net een echte wedstrijd, zeker gezien het commentaar als het juiste antwoord werd gegeven. Heerlijk al die beste stuurlui aan de wal.

Toen er na vraag 6 een plastic bekertje op het speelveld werd gegooid, werd het spel disciplinair 5 minuten stilgelegd en konden de kelen nog maar weer eens worden gesmeerd en gingen de schalen met frikandellen en bitterballen rond. Een korte reclameboodschap na vraag 11 over ‘Zonder respect geen voetbal’ werd met applaus ontvangen.

Bij de beslissende laatste vraag (15) na ongeveer tweeëneenhalf uur, was nog een hoop winst of verlies te behalen, dus bleef het spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk bleek team blauw met een nipte voorsprong de meeste spelregelkennis en/of het meeste geluk bij het gokken te hebben en won een officiële Eredivisie kwaliteit WINNER Voetbal.

Gezien het enthousiasme tijdens het spelen en de positieve reacties achteraf, kunnen we wel stellen dat het geslaagd evenement was die donderdagavond in Nieuw-Vennep.

Aangezien er ook een special versie van ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette is voor de jeugd en hun ouders en eentje voor startende scheidsrechters, is het niet ondenkbaar dat ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette nog een keer naar FC VVC komt. Interesse, mail dan naar of bel met Fons Cornelissen, 071-760 00 84.

SPONSORS SEIZOEN 2023 - 2024

Voetbalverslagen FC VVC 1 Zaterdag

FC VVC Jaarplanning 2023-2024

RKAVIC 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

De Rustende Jager

FC VVC ONLINE WEBSHOP

FC VVC Betaalpas

HOOFDSPONSOR FC VVC 1 - 2 - U23 = Loon op Zand

Loon op Zand Sponsor FC VVC 1 en 2

ALGEMEEN JEUGDSPONSOR - Clean Trend b.v.

CleanTrend

BN CT Reklame

BN Nieuwsbrief

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen